NIEUWS

Boektrailer en ander nieuws

Het is weer eens veel te lang geleden dat ik hier iets nieuws heb gemeld. De meeste actuele gebeurtenissen deel ik via Facebook  (een 'like' waardeer ik zeer) en Twitter en dan schiet deze site er nog wel eens bij in. Maar om kort te zijn: ik won niet de Groninger Persprijs, maar maakte wel heel veel  filmpjes. Een niet onaanzienlijk deel daarvan (voor o.a. de GGD Groningen, O2G2 en UMCG) zijn voor intern gebruik, dus die kan ik hier niet laten zien. Maar een paar dingen wel. 

Dit artikel in de Guardian  stelt Fietsstad Groningen als als voorbeeld voor de rest van de wereld. Collegepartij D66 in de stad Groningen wilde het gemeentelijke fietsbeleid illustreren met een geinig filmpje. Dat is dit low-budget filmpje geworden (#TopGear050), waarbij we gebruik maakten van 3 GoPro's.

Iedere twee weken maak ik het programma 'Cunera' voor RTV Noord, uitgezonden op de zondagavond. Hierin kijkt Cunera van Selm met een andere blik naar een actueel onderwerp van die week. Ik teken voor de regie en montage. 

Zeer trots ik op de boektrailer die ik maakte met producent Peter Doorn en cameraman Martijn Pot voor de van oorsprong Liberiaanse schrijver Vamba Sherif  Zijn roman 'De Zwarte Napoleon'  kwam begin november uit. De boektrailer  s voor ons een opmaat voor een documentaire over Vamba die we graag willen gaan maken. Wordt vast vervolgd.


G1000 Groningen - Samen maken we Stad

Op 6 juni 2015 vond in Groningen een burgertop plaats, de G1000  Het is een manier om te experimenteren met nieuwe vormen van democratie, die door burgers zelf wordt vorm gegeven. Het idee is van de Belg David van Reybrouck die naar nieuwe wegen zocht om de vastgelopen democratie in België vlot te trekken. Aangezien ik dergelijke maatschappelijke vernieuwing van harte ondersteun en mij gevraagd werd mee te denken, liep het al snel uit op een korte trailer. 

Technology in Class, mini-conferentie O2G2 Groningen

In het voorjaar vond de mini-conferentie Technology in Class (TiC) van O2G2 , de koepel voor openbaar onderwijs in Groningen, plaats. De dag is georganiseerd door Miss Marvel's en ik ben gevraagd de video's voor deze bijeenkomst te maken. Onderwerp: op welke manieren passen basisscholen nieuwe technologie toe in het onderwijs. Ik bezocht diverse basisscholen in Groningen en belichtte een aantal praktische voorbeelden. 

Pilot Steinfort & Van Wely

Er staat een soort van trailer online van de pilot van een crime programma voor de publieke omroep, waar ik erg lang aan heb gewerkt. Het lijkt er op dat programma ergens in het oerwoud dat Hilversum heet is gestrand. Titel: Steinfort en Van Wely, met misdaadjournalisten Peter Steinfort en Mick van Wely, een co-productie van Mediamol en Pro-Time. Ik tekende voor de regie en mocht samen met John Döpp heel erg lang in de montage zitten.

Een nominatie!

nominatie Groninger Persprijs 2013

Samen met Cunera van Selm ben ik genomineerd voor de Groninger Persprijs 2013  We zijn genomineerd voor een aflevering uit de serie Levenslang die we vorig jaar maakten. Het gaat om deze aflevering, over de moord op Varsha Mohansingh. De prijsuitreiking is op 14 april.


maart 2014

Wat was het een bizarre tweede helft van 2013! Ongelooflijk! Tot de tweede week van januari 2014 maakte ik Boven het Maaiveld met Cunera van Selm voor RTV Noord. We hebben boeiende mensen gesproken en kwamen op bijzondere plekken. Van de tuin met de kikkers Viktor en Rolf van Peter Rehwinkel tot de coulissen van Sister Act in het Haagse Circustheater met Carolina Dijkhuizen. Hartstikke mooi. En toen kwam er een vraag vanuit het UMCG. Om een film te maken die de visie van het ziekenhuis uitdraagt en gebruikt gaat worden op de introductiedag van nieuwe medewerkers. Zie de Mens heet de film en hij is erg goed ontvangen! Helaas kan ik hem hier nog niet laten zien, want de film wordt nog intern gebruikt. Maar zodra het mag ga ik hem plaatsen. Wel heeft Peter Reese geweldige set-foto's gemaakt waarvan ik hier enkele heb geplaatst.  Maar dat was nog niet alles. Ruim twee jaar werken we al aan het format van een nieuw televisieprogramma bij Pro-Time. Na het maken van trailers, een deel van een programma, lobbyen bij diverse omroepen was het nu eindelijk zo ver: of we een pilot wilden maken voor uitzending op Ned1 . En ook dat hebben we gedaan, wederom foto's van Peter Reese hier. En helaas kan ik hier verder niets over zeggen nog, we wachten op de netmanager, spannend!

najaar 2013

Na de zomervakantie barstte het direct weer los. Via Pro-Time maakte ik een commercial en aantal filmpjes voor de NAM ter ondersteuning van een publiekscampagne. En voor TV Noord ben ik nu bezig met de serie Boven Het Maaiveld  een serie portretten van Groningers die buiten de provincie succesvol zijn, boven het maaiveld uitsteken zeg maar. De interviews worden gedaan door Cunera van Selm, ik teken voor de regie en montage. Bovendien werk ik aan een paar projecten voor de landelijke televisie, waar ik nu nog niets over kan zeggen. Hopelijk kom ik snel met goed nieuws.

voorjaar 2013

Het waren een paar intensieve eerste maanden van 2013. Vooral de serie Levenslang voor RTV Noord hakte er behoorlijk in. Het was druk, maar ook de verhalen van de nabestaanden maakten veel indruk. Verder bracht het voorjaar nog een leuke opdracht van de opleiding geneeskunde van de RUG/UMCG. Achter de schermen is ook druk gewerkt aan een pilot voor een nieuw televisieprogramma voor een landelijke omroep. De eerste reacties zijn erg hoopgevend, dus het gaan spannende weken worden! Helaas kan ik er nog niet meer over zeggen.

Het tweede half jaar van 2012 en de start van 2013

Hoogste tijd om de website weer eens bij te werken. Vlak voor de zomer maakte ik 3 weken lang Speulkwartier, een spelletjesprogramma voor basisscholen dat op werkdagen is uitgezonden. Het laatste half jaar van 2012 was heel erg druk. Erg veel corporate projecten gedaan voor Pro-Time en vanaf november aan de slag met een wekelijkse aflevering van Uit Het Nieuws. Maar het begon na de zomervakantie met een hermontage van de Eemshavenserie, Mensen Maken de Eemshaven. We hebben bijgedraaid en uiteindelijk 6 afleveringen van 15 minuten voor RTL-Z gemaakt. En januari 2013 begon direct met een nieuwe serie voor RTV Noord: Levenslang. Het wordt uitgezonden op de zondagavond en gepresenteerd door Cunera van Selm. Het is een heftige serie met veel impact, ook voor de makers. Het onderwerp is er dan ook naar: de nabestaanden van slachtoffers van geweldsmisdrijven.

"Wie wordt Miss Drenthe?'  voor RTV Drenthe

Voor TV Drenthe maak ik de 3-delige mini-soap 'Wie wordt Miss Drenthe?' Vandaag is de eerste aflevering uitgezonden, die over de casting gaat. De volgende twee gaan over respectievelijk de voorbereding van de finalistes op de finale en de finale zelf. Uitzending op 18 en 25 april, 18.45 RTV Drenthe.

aflevering 1:


Serie Mensen Maken De Eemshaven af!

De serie Mensen Maken de Eemshaven is af. Deze week wordt aflevering 15 uitgezonden, dan zitten de 15 afleveringen die zijn uitgezonden op RTV Noord en RTV Drenthe er op. Voor mij was 'de wand met briefjes'  de afgelopen maanden erg belangrijk. Zo had ik een goed overzicht over het geheel en kon met de verschillende verhaaltjes schuiven, zodat er een evenwichtige serie ontstond. Oranje betekende dat een verhaal/personage gekozen was, maar nog niet 'gedraaid' . Groen betekende 'opgenomen'  en als het een oranje rand had gekregen was het ook gemonteerd. Alles is groen! Tijd voor nieuwe dingen.

info@perriehoekstra.nl    +31-6-15052515     Tjerk Bolhuisstraat 16     9713WD   Groningen