boektrailer Vamba Sherif -De Zwarte Napoleon

Deze boektrailer maakte ik samen met producent Peter Doorn en cameraman Martijn Pot voor de van oorsprong Liberiaanse schrijver Vamba Sherif. Zijn roman 'De Zwarte Napoleon'  kwam begin november uit. De boektrailer is voor ons een opmaat voor een documentaire over Vamba die we graag willen gaan maken.  Mijn eerste film in 4K.

Roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Afrikaanse keizer die het durfde op te nemen tegen de Engelse en Franse kolonisten.

De dertienjarige Zaiwulo wordt in 1875 vanuit het oerwoud in het huidige Liberia naar het hof van de wijze, vredelievende Talahat Haidarah in Musaduin het huidige Guinee gebracht. In de omvangrijke bibliotheek leert hij lezen, van de vrouwen leert hij lief hebben en om zich te handhaven leert hij vechten. Tegelijkertijd wil de nietsontziende krijger Samori Ture de Afrikaanse volkeren verenigen in een strijd tegen de koloniale heersers die Afrika onder elkaar hebben verdeeld en het continent leegroven. De levens van Zaiwulo en Samori, De Zwarte Napoleon, kruisen elkaar. De jongen wordt een belangrijke pion in een heldhaftige vrijheidsstrijd.

Vamba Sherif

Vamba Sherif (Liberia, 1973) groeide op in een milieu van Afrikaanse intellectuelen. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Koeweit, waar zijn vader aan de universiteit doceerde en waar Sherif kennismaakte met de Afrikaanse, Amerikaanse en Arabische literatuur. Na de Golfoorlog, die hij van nabij meemaakte, week hij met zijn familie uit naar Syriƫ. Sinds 1993 woont hij in Nederland, waar hij rechten studeerde. Vamba Sherif spreekt drie Afrikaanse talen, Engels, Arabisch en Nederlands.

Realisatie video: Peter Doorn, Perrie Hoekstra, Martijn Pot

Uitgever: Uitgeverij De Geus

Muziek: 'Embracing the sunrice' - Kai Engel (http://creativecommons.org/licenses)

ISBN 9789044510416

info@perriehoekstra.nl    +31-6-15052515     Tjerk Bolhuisstraat 16     9713WD   Groningen